Як обрати камеру відеоспостереження?
Практичні …

Як обрати камеру відеоспостереження?  Практичні рекомендації від  спеціалістів hikvision.org.ua

На дворі XXI століття, цивілізація стрімко рухається вперед і багато з того, що було доступно лише обмеженому колу людей, стало природнім для кожного. Ми користуємося високошвидкісним домашнім інтернетом, сортуємо сміття, здаємо на переробку пластик, страхуємо житло, здоров’я та навіть домашніх тварин, і, звичайно, піклуємося про свою безпеку. Відеоспостереження – один зі способів такого піклування. І якщо у вас ще немає камери, але ви серйозно задумуєтесь про її покупку, ця стаття для вас.


Перше, з чого хотілося б почати, перефразовуючи застереження з реклами медикаментів – самостійний вібір пристрою може зашкодити вашій безпеці. Вибираючи камеру чи реєстратор, ми наполегливо рекомендуємо проконсультуватися з нашими менеджерами. Вони милі, правда ☺

Щоб отримати максимальну користь від консультації зі спеціалістом і, кінець кінцем, вибрати для себе ідеальний варіант відеоспостереження, рекомендуємо відповісти на декілька запитань, які допоможуть чітко сформулювати ваші потреби та цілі, для яких ви плануєте придбати камеру.

 

1. Ви вже використовуєте відеоспостереження?

Якщо у вас уже встановлена готова система відеоспостереження, ми підберемо сумісні з нею пристрої, уникаючи створення гібриду, “зшитого” з аналогових та цифрових частин системи, що може ускладнити подальші модифікації.

 2. Що б вам хотілось бачити?

Тут варто визначитися за чим або за ким ви збираєтесь спостерігати. Які вимоги до зображення, чи потрібне нічне підсвічування, скільки метрів, чи світить у камеру сонце та ін .Камери на вулицю або всередині приміщення? Форм фактор камери? Кут огляду бажаний? Чи потрібен мікрофон? Яка якість картинки вам треба, скільки МП? Чи потрібен слот під SD карту?

3. Яка кількість камер потрібна?

Якщо не знаєте точної кількості, поясніть нашим менеджерам розміри території й те, що хочете бачити на зображенні. Ефективніше всього буде накреслити план території, що охоронятиметься, на папері або в Paint, та надіслати нам на email. Це допоможе нам приблизно уявити ваш об’єкт, і ми разом з вами виберемо ключові точки, та вирішимо які камери туди краще поставити.

4. Як буде записуватися відео, скільки днів архіву вам потрібно?

Від цих питань залежить вибір камери та реєстратора. Мегапіксельність камери, запис за рухом або безперервно – важливі дані, які допоможуть зрозуміти, чи вистачить вам стандартної пари терабайт пам’яті на жорсткому диску, або потрібен реєстратор, що підтримує більше сховища.

 

5. Як далеко камери від реєстратора?

Суттєво, як у випадку з цифровими камерами (наприклад, впливає на дальність PoE), так і у випадку з THD, де буде послаблюватися сигнал. Відстань не проблема, якщо вчасно про це попередити та вибрати посилювачі сигналу.

6. Чи бувають у вас відімкнення електрики?

У той час, як майже вся техніка у знеструмленому приміщенні може простоювати, саме в моменти підвищеної уразливості відеоспостереження повинно бути напоготові. Рекомендуємо придбати безперебійник для реєстратора та акумулятори для камер.

7. Чи є додаткові побажання?

Підтримка wi-fi, віддалене спостереження з телефона, трансляція на YouTube, розпізнавання облич та номерів машин й ін.

 8. Який у вас бюджет?

Ми завжди прагнемо підібрати пристрої, які щонайкраще відповідають вимогам клієнта. Щоб вибір був максимально точний, важливо визначитися з бюджетом, який ви готові витратити на безпеку.